Istoricul firmei Terran

O firmă familială de succes (1920-1999)

Kálmán Mészáros a început producţia ţiglelor de beton în localitatea Negyed, situată astăzi pe teritoriul Slovaciei. Aşa numitele ţigle-Mészáros, confecţionate manual, acoperă casele din împrejurimi aproape de 90 de ani.

În anul 1993 Vilmos Mészáros a reînceput activitatea familială pe o linie de producţie semi automatizată, în localitatea cu tradiţii meşteşugăreşti din Bóly, regiunea Baranya de Sud din Ungaria. În zilele noastre tehnologie de producţie sunt complet automatizate corespunzând standardelor europene 

Perioada de dezvoltare a produselor (2000-2004)

Pe lângă dezvoltarea dinamică a tehnologiei de producţie, şi dezvoltării serioase a produselor, ţigla Terran format 15 a fost înlocuită cu ţigla Terran 10, care ulterior a primit denumirea Danubia.

La fabrica Terran Slovacia, înfiinţată în anul 2000 în localitatea Farkasd, a fost pusă în funcţiune o linie de producţie automatizată. Acesta garantează o producţie sigură, continuă şi servicii de calitate.

În anul 2001 am extins oferta noastră, cu gama de produse Coppo, care prin forma şi culorile ei evocă atmosfera însorită a peisajelor mediteraneene.

În anul 2003, în urma unei vaste cercetări, am extins gama Coppo cu o linie de produse cu suprafaţă tratată special, care a câştigat marele premiu Construma, în primăvara anului 2003.

În trei ani oferta noastră de produse s-a dublat (2005-2007)

În anul 2005 firmă şi-a extins oferta cu o nouă gamă de produse. Ţiglele fălţuite, cu arcuire dublă, din gama de produse Rundo conferă un aspect estetic specific monumentelor istorice şi clădirilor cu caracter tradiţional, şi poate fi folosită la renovarea acoperişurilor.

Tot în acest an gama de produse Rundo a câştigat marele premiu la expoziţia BNV din Budapesta.

Ţigla Standard ondulată a fost lansată pe piaţa din Ungaria tot în anul 2005.

Ca o continuare a succeselor din anii precedenţi, în anul 2007 apare Ţigla Zenit cu o culoare deosebită de carbon, cu formă simplă, dreptunghiulară şi cu suprafaţă simplă, curată reprezentând o tendinţă nouă faţă de ţiglele de acoperiş tradiţionale. Ţiglele Zenit sunt tratate pe suprafaţă cu metoda specială Color System.

Noi dimensiuni în menţinerea durabilităţii învelitorilor. (din 2008)

În anul 2008, gama de produselor prevăzute cu protecţia culorii ColorSystem  este completată și la produsele RundoDanubiaCoppo şi Zenit Arhaic. La Kunszentmiklos își începe activitatea o nouă linie de producție automatizată.

Oferta noastră de produse s-a îmbogăţit şi în anul 2009 cu ţigla Standard de culoare natur, care asigură o alternativă fără compromisuri pentru toţi clienţii noştri, la un preţ accesibil. 

După o lungă muncă de cercetare în anul 2010 am dezvoltat metoda Resistor pentru tratarea de suprafață, care asigură țiglelor o protecție excepțională și durabilitate maximă.

 

2012 Nouă fabrică 

S-a inagurat o nouă fabrică în localitatea Bóly (sud vestul Ungariei), este cea mai eficientă din toată Europa de Est, şi-a început activitatea în martie 2012

 

2014 Din Mediterran în Terran 

Schimbarea numelui constituie un nou pas spre întărirea poziţiei pe piaţă a societăţii. Dezvoltările tehnologice şi construirea recentă de fabrici, au pregătit de asemenea acest lucru.

Cu numele de marcă TERRAN ne referim la faptul că produsele noastre reprezintă un stil actual, mai modern, care arată bine oriunde în lume, indiferent de diferitele zone climatologice.

Astăzi firma noastră este un producător de ţigle din beton şi sisteme complete de învelitori cu renume internaţional. Cerinţa de bază a firmei Mediterrán Magyarország Kft., pe lângă activitatea cercetare-ştinţifică de dezvoltare de dezvoltare, şi calitatea superioară a produselor, este disciplina în livrare Numai în acest fel putem atinge scopul nostru principal: clienţi mulţumiţi.

 

  

Imaginea viitorului:

Filosofia societății noastre constă în crearea unei atmosfere plină de bucurii în viaţă, atât prin calitatea durabilă a produselor noastre, datorată proprietăților fizice, cât și prin formele şi culorile deosebite. Am luat măsuri serioase în dezvoltarea produselor pentru ca Dumneavoastră să puteți alege - dând frâu liber fanteziei - acoperișul care corespunde cel mai bine gustului, stilului și pretenției dumneavoastră.